AIT - Center for Health & Bioresources - Bio Resources
Leitung/Geschäftsführung
DIin Dr.in Brigitte Bach, Univ.-Prof. Dr. Andreas Kugi, Mag. Alexander Svejkovsky
Ansprechpartner
Priv. Doz. Dipl.-Ing. Dr. Angela Sessitsch
angela.sessitsch@ait.ac.at
+43 50550 3509
Offizielle Website
+43 50550 3509
Offizielle Website
Adresse
Konrad-Lorenz-Strasse 24
3430 Tulln
Niederösterreich
Mitarbeiter/innen gesamt
39
Tätigkeitsbereiche
Forschung & Entwicklung
Forschungsfelder im Detail
- Microbe-assisted Crop Production
- Microbial Genome Mining & Strain Improvement
- Environmental Pathogen Detection
- Improvement of Plant Quality + Vigor
- Improving Food Systems
- Microbial Remediation
- Bioaerosol Research
Art der Forschung
- Angewandte Forschung
- Experimentelle Entwicklung
Projekte
- 1.NETmicroplastic
- 2.RATION - Risk assessment of new low risk pesticides
- 3.Path2Dea - Paving the Way towards Digitalisation Enabling Agroecology in European Farming Systems
- 4.Bexyl - The main goal of BeXyl is to develop research and innovation actions to implement tailored and integrated pest management (IPM) strategies for mitigating Xylella fastidiosa (Xf) impact in Europe.
- 5.MICROSUPPRESS - The Role of Plant Microbiomes of Triticum aestivum in Stress Suppressiveness
- 6. Hyphobiome - Identifying the diversity of symbiotic endohyphal bacteria colonizing Fomitiporia mediterranea and the molecular strategies governing the associations as well as the underlying consequences
- 7. MICROBE - Development of novel solutions for the microbiome biobanking to support EU RIs
- 8. DOMINO - Harnessing the microbial potential of fermented foods for healthy and sustainable food systems
- 9. Cluster of Excellence Microbiomes - - Microbiomes drive planetary health
- 10 PredictBeetWeevil
Bedeutende Kooperationspartner national und international
- Sylvain Pluchon, Centre Mondial de l'Innovation Roullier, Saint-Malo – Kooperation bzgl. Biofertilizerentwicklung
- Monika Riedle-Bauer, Höhere Bundeslehranstalt und Bundesamt für Wein- und Obstbau, Klosterneuburg – Kooperation in Projekten zu Bekämpfung von Krankheiten im Weinbau
- Marnik Wastyn, Agrana Research and Innovation Center (ARIC) – Kooperationen in Projekten bzgl. Anbau und Lagerung der Zuckerrübe
- Pasquale Saldarelli, National Research Council of Italy (CNR) - Kooperation im Rahmen von BIOVEXO, Bekämpfung von Xylella
- Jean-Denis Faure, INRAe AgroParisTech Versailles – Kooperation im Rahmen von UNTWIST, genetische Diversität von Camelina
- Federica Zanetti, Universität Bologna – Kooperation UNTWIST, Anbaumethoden Camelina
- Richard Haslam, Rothamsted Research, UK – Kooperation UNTWIST, genetische Diversität von Camelina
- Yuri Herreras Yambanis, Camelina Company Espana – Kooperation UNTWIST, Verbesserung von Camelina, Nutzung genetischer Ressourcen
Kooperationspartner in Niederösterreich
AIT - Center for Health & Bioresources - Bio Resources