
AIT - Center for Health & Bioresources - Bio Resources
Leitung/Geschäftsführung
DI Anton Plimon, Prof. Dr. Wolfgang Knoll
Ansprechpartner
Priv. Doz. Dipl.-Ing. Dr. Angela Sessitsch
angela.sessitsch@ait.ac.at
+43 50550 3509
Offizielle Website
+43 50550 3509
Offizielle Website
Adresse
Konrad-Lorenz-Strasse 24
3430 Tulln
Niederösterreich
Mitarbeiter/innen gesamt
35
Tätigkeitsbereiche
Forschung & Entwicklung
Forschungsfelder im Detail
- Microbe-assisted Crop Production
- Microbial Genome Mining & Strain Improvement
- Environmental Pathogen Detection
- Improvement of Plant Quality + Vigor
- Improving Food Systems
- Microbial Remediation
- Bioaerosol Research
Art der Forschung
- Angewandte Forschung
- Experimentelle Entwicklung
Projekte
- 1.UNTWIST-uncover and promote to temperature and water stress in Camelina
- 2.Susfert-developing multifunctional fertilisers for phosphorus and iron supply
- 3.MicrobiomeSupport-towards coordinated microbiome R&I activities in the food system to support (EU +) international bioeconomy goals
- 4.Biovexo-biocontrol of Xylella and its vector in olive trees for integrated pest management
- 5.SolACE-solutions for improving Agroecosystem and Crop Efficiency for water and nutrient use
- 6.NETmicroplastic: net-microplastic.eu
- 7.Ration Risk assessment of new low risk pesticides cordis/project/id/101084163/de
- 8.Path2Dea Paving the Way towards Digitalisation Enabling Agroecology in European Farming Systems cordis/project/id/101060789/de
- 9.InChildHealth dentifying determinants for indoor air quality and their health impact in environments for children cordis/project/id/101056883
- 10.Mibirem Microbiome services for remediation of recalcitrant contaminants in soil and groundwater
Bedeutende Kooperationspartner national und international
- Sylvain Pluchon, Centre Mondial de l'Innovation Roullier, Saint-Malo – Kooperation im Rahmen von Susfert bzgl. Biofertilizerentwicklung
- Monika Riedle-Bauer, Höhere Bundeslehranstalt und Bundesamt für Wein- und Obstbau, Klosterneuburg – Kooperation in Projekten zu Bekämpfung von Krankheiten im Weinbau
- Marnik Wastyn, Agrana Research and Innovation Center (ARIC) – Kooperationen in Projekten bzgl. Anbau und Lagerung der Zuckerrübe
- Pasquale Saldarelli, National Research Council of Italy (CNR) - Kooperation im Rahmen von BIOVEXO, Bekämpfung von Xylella
- Jean-Denis Faure, INRAe AgroParisTech Versailles – Kooperation im Rahmen von UNTWIST, genetische Diversität von Camelina
- Federica Zanetti, Universität Bologna – Kooperation UNTWIST, Anbaumethoden Camelina
- Richard Haslam, Rothamsted Research, UK – Kooperation UNTWIST, genetische Diversität von Camelina
- Yuri Herreras Yambanis, Camelina Company Espana – Kooperation UNTWIST, Verbesserung von Camelina, Nutzung genetischer Ressourcen
Kooperationspartner in Niederösterreich
AIT - Center for Health & Bioresources - Bio Resources